Dobrodošli na internet stranice apartmana Lidija.

Nalazimo se na otoku Ugljanu kraj mjesta Kali u uvali Mala Lamjana koja je jedna od najljepših uvala na otoku.

Ugljan je Zadru najbliži otok u zadarskom arhipelagu od kojeg ga dijeli samo nekoliko nautičkih milja široki Zadarski kanal, a povezan je čestim trajektnim linijama. Generacijama je vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo, a 2000 godina tradicije u maslinarstvu ostavilo je tisuće stabala maslina od kojih se dobiva ulje izuzetne kvalitete i arome. Ljubitelji mediteranskog pejzaža mogu uživati u nezaboravnim panoramama od kojih je posebno upečatljiva ona s venecijanske utvrde Sv. Mihovil iz XIII stoljeća.

Kali je najpoznatije ribarsko mjesto na Jadranu. Poseban pečat daju mu dvije lučice pune ribarskih brodova i ribari koji se mogu naći kako na gatovima krpaju mreže. Stara jezgra mjesta s uskim uličicama i kamenim kućama u dalmatinskom stilu smještena je na brežuljku odakle se pruža prekrasan pogled na okolicu, a sve nadvisuje zvonik barokne crkve Svetog Lovre koji je zaštitnik Kali. Svake godine u kolovozu njemu se u čast za turiste i mještane održava čuvena “ Ribarska fešta “ na kojoj se najbolje može osjetiti mediteranski duh ovih prostora.

Uvala Mala Lamjana nalazi se na jugozapadu otoka i duga je oko 5 km. Glavna obilježja su joj čisto more i odsustvo velikih turističkih kompleksa pa naši gosti nakon zalaska sunca na terasi mogu uživati u tišini tople jadranske noći. Možete posjetiti i nesmetano uživati u ljepoti njezinih šljunčanih i kamenitih plaža. Raznolikost i razvedenost obale ovog područja omogućava svakom posjetitelju da nađe svoj dio raja.

Iskreno se nadamo da će te prepoznati ljepote ovog kraja i radujemo se Vašem dolasku.

Srdačan pozdrav,

obitelj Lukin!